tiistai 4. elokuuta 2009

Eeva Tiainen vei Loimaan sairaalalääkäriä kuin pässiä narussa vauvan rääkkäämisessä.


Posti toi kopion Jylyn potilastiedoista Loimaan aluesairaalasta, missä lääkäri A. Rönnblad tutki Jylyn.

Esitiedot: "Äiti ottanut vauvan mukaansa, lähtenyt liftaamaan ilmeisesti Mynämäeltä Tampereelle jättäen muut alaikäiset lapset kotiinsa. Yleisöltä tullut useita poliisi-ilmoituksia piene vauvan kanssa liftaavasta äidistä. Helteessä ei hattua päässä ja äidin otteet ilmeisesti ollut kovakouraiset. Poliisin mennessä tarkastamaan lasta äiti rutistanut lasta myös kovasti."

Riipaisevaa, äiti kohdellut kovakouraisesti pientä vauvaparkaa, liftailtu sen kanssa helteessä pitkä päivä ja jätetty muut lapset heitteille!

Ja miten asiat olivatkaan todellisuudessa, eivät sinnepäinkään. Äiti lähtenyt liftaamaan Aurasta, 30 km päästä Loimaalta klo 15.40. Lapsia ei ollut silloin kotona yhtään ainutta, koska 12-vuotias oli sovitusti kaverin perheessä hoidossa, 16-vuotias lehdenjaosta matkalla kotiin. Poliisi-ilmoituksia oli tehty kaksi, joissa ei ollut mitään vauvan kohtelusta. Päinvastoin, toisessa sanottiin että kaikki näyttää olevan ok paitsi kummaa että liftattiin.Vauvaa kohteli kovakouraisesti vain poliisi, joka repi väkisin vauvan äidin sylistä. Lakkia ei ollut liftatessa päässä koska ei ollut auringonpaiste, ei lakilla hellettä torjuta, sehän vain lämmittää. Mutta eipä tarkkaan ottaen ollut edes sitä hellettä vaan lämpötila juuri alle hellerajan. Poliisin seisottaessa pysäkillä aurinko vähän paisteli, silloin laitettiin hellehattu vauvalle, yksi poliiseista kiinnitti nauhat avuksi.

Mitä lääkäri sitten totesi? "Tuotaessa kivuliaan oloisesti itkevä. Likaisissa vaatteissa ja hoitamattoman oloinen. Hyvässä ravitsemustilassa kuitenkin. Virkeä. ... alaselässä, kyljessä punottavampia alueita, jotka voisivat olla esim. kovakouraisen käsittelyn aiheuttamaa. vauva vaikuttaa kivuliaalta erityisesti makuuasennossa. Saa Parasetamol peräpuikon..." "Todennäköisesti lievää kuivumaakin on".

Annettiin sitten särkylääkettä vauvan ahdistukseen, pelkoon ja nälkään. Jylyä on koko ikänsä hoidettu nk. läheisyyshoivaten, vauvan tarpeisiin heti vastaten, aina äiti ottamassa syliin kun tuntuu pahalta. Ennen Loimaan päivää ei Jylyä ole itketetty. Nyt ei äitiä ollut, kun Loimaan poliisi päätti vähän opettaa ämmää josta oli ennenkin ollut harmia poliisille ja Eeva Tiainen teki poliisin kanssa "hyvää yhteistyötä" vauvaa rääkäten. Vauvan soseateria ja äidinmaito olivat myöhässä, sosepurkki ei siellä oranssissa kassissa nälkään auttanut eikä putkassa olevan äiti voinut antaa maitohuikkaa kun ei saanut lapseen koskeakaan.

Ainoa hyvä asia tässä - suuri asia olikin, että Rönnblad lähetti vauvan Tyksiin, missä vauvaa vihdoin autettiin. Eeva Tiainen järjesti tarinoillaan sen, että vauva ei päässyt äidin syliin kahteen päivään, mutta sisarukset olivat hoitamassa siellä.

Tästä potilaskertomuksesta näkee, että poliisi pahoinpiteli vauvaa. Mustelmia ei lopultakaan poliisin käsittelystä vauvalle tullut mutta kipua varmasti kun oli punoittavat jäljet. Ja pahoinpitelyn jälkeen istutettiin shokissa poliisiautossa turvakaukalossa, sitten itkua poliisilaitoksella ja todella onneton vauva lääkärissäkin oli.
Missä on lastensuojelu kun vauvalle tehdään tälläista eikä äidin anneta edes soittaa mihinkään että saisi vauvalle apua? Pyysin, anoin ja vaadin terveyskeskuksessa, että saisin soittaa Tyksiin missä minut ja vauva tunnettiin - turhaan. En saanut soittaa sieltä enkä poliisiasemalta kertoakseni mitä vauvalleni tehtiin. Eeva Tiainen retuutti vauvaa ympäriinsä omassa huostaanottoprojektissaan, kyllä oli tähtihetket tällä koulunkäyntiavustajalla kun sai keksiä eri tahoille riipaisevia tarinoita ja kaikki kuuntelivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti