maanantai 13. heinäkuuta 2009

13.7. Kansalaisoikeusyhdistystä perustetaan

Olen saanut liftariäiti-jupakan yhteydessä monia yhteydenottoja henkilöiltä, jotka kertovat karmaisevia tarinoita siitä mitä on joutua mielivaltaisen lastensuojelun kohteeksi.

Yhteisenä nimittäjänä niissä on lastensuojeluviranomaisten paperit, joita vastaan ei voi taistella. Kun sosiaalihenkilö kirjaa papereihin että äiti on epävakaa ja hoidon tarpeessa niin se "tieto" sitten elää omaa elämäänsä. Kun sellaisen väitteen on saanut kumottua niin papereihin onkin kertynyt lisää väitteitä. Sosiaalihenkilön ei tarvitse todistaa mitään, vanhemman pitää todistaa mahdottomia.

Ihan niinkuin se minun tapaukseni "sekava ja aggressiivinen nainen" Loimaalla, jota ei ole missään muualla nähty kuin Loimaan poliisin sellissä ja poliisiautossa. Milläs todistat ettet sen ainoan kerran elämässä ole seonnut ja käynyt jotenkin riehumaan?

Alan ymmärtää että "pääsin vähällä" kun Jylyn huostaanottoriepotus kesti vain vajaat 2 vuorokautta. Moni sanoo, että se oli lehtijutun ansiota joten valtavan suuret kiitokset Iltalehdelle ja Ilta-Sanomille!

Haluamme kiinnittää huomiota siihen, mitä mädät omenat lastensuojelutyöntekijöinä saavat aikaan: suurta kärsimystä ja ikuisia haavoja. Ehkä niitä on yksi kahdestakymmenestä sosiaalitädistä, tuntuu pieneltä prosentilta, mutta niissä hommissa ei saisi olla yhtään epäkelpoa henkilöä joka käy ihmisten kimppuun kuvitelluista/mitättömistä syistä. Koska se 1/20 merkitsee tuhansia väärin kohdeltuja perheitä joka vuosi!

Siksi perustamme yhdistyksen joka vaatii tarkempaa valvontaa lastensuojelulle ja pohdimme ajatusta jonkinlaisesta vetoomuselimestä, joka tutkisi viranomaisten toimien perustan nopeammin kuin jokin hallinto-oikeus. Ja täysin tuulesta temmatut syytökset lastensuojelun papereissa pitäisi käsitellä erittäin vakavina virkavirheinä.

Yhdistystoiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa minuun yhteyttä. Sähköpostiosoitteeni on
johanna.metsajatti@kolumbus.fi

Ja korostan, että yhdistys on liftariäitijutusta täysin erillinen projekti, Jylyn kohtalo vain on saattanut meidät muutamat perustajat yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti