torstai 9. heinäkuuta 2009

Poliisiin on petytty ennenkin VOL 3

Myöhäissyksyn päivänä heräsin koirien haukkumiseen, poliisikonstaapeli oli tullut pihaan. Sain kuulla että 9-vuotias tyttäreni oli kahden muun tytön kanssa jakanut naapuruston postilaatikoihin törkyviestejä. Tytärtäni oli kuulusteltu koulussa ja myös toista tyttöä ja heidät oli todettu syyllisiksi vaikka tyttäreni oli väittänyt etteivät ne toiset tytöt olleet mitään tehneet. Ja se toinen kuulusteltu oli katsellut vaan seinille. Minulle näytettiin ilmoitusta sosiaaliviranomaiselle, jonka poliisi oli lähettänyt.

Illalla selvisi, että tyttäreni ja toinen tyttö oli raahattu kyläkoulussa johonkin takahuoneeseen kuulusteluun yksitellen. Ja selvitin tyttäreltäni mistä oli kysymys: naapurin yläastelainen oli kirjoittanut törkylappuja, käskenyt tyttärenikin kirjoittaa samanlaisia ja sitten ne vietiin naapuruston postilatikoihin. Soitin toisen kuulustellun tytön kotiin, siellä äiti itki puhelimeen. Tyttö oli aivan puhumaton ja järkyttynyt ja sosiaalityöntekijä oli soittanut miehelle... Lupasin ilmoittaa joka taholle että se toinen kuulusteltu tyttö oli täysin syytön, pyysin anteeksi että heille oli tullut ikävyyksiä. Myöhemmin kuulin että se tyttö oli ollut aivan järkyttynyt ja puhumaton pari viikkoa. Omakin tyttäreni oli pelännyt takahuoneessa eikä kyennyt kertomaan mitä siellä oikein puhuttiin.

Kotonani kävi sosiaalityöntekijä Haulivuori joka puhui niitä näitä mutta kieltäytyi mitenkään kommentoimasta laitonta kuulustelua.

Valitin lääninhallitukseen. Lasta ei saa kuulustella noin ilman vanhempia tai sosiaalityöntekijää. Poliisi ilmoitti lausunnossaan että ei se ollut kuulustelu. Myöhemmin minulle selvisi, että siellä koulun takahuoneessa oli olllut joku kyläläinen isäntäkin eikä vain rehtori ja poliisi ja täydensin kanteluani. Ei nyt Suomessa voi miesjoukko raahata pikkutyttöjä takahuoneisiin koulusta!

Lääninhallitus käsitteli asian kouluosastolla, sosiaaliosastolla ja poliisiosastolla. Kouluosastolta tuli tuomio että noin ei saa toimia ja koulua ohjeistetaan vastaisen varalle. Poliisiosasto sai poliisipiirin eri tasoilta erilaiset tiedot paikallaolleista miehistä eikä takahuoneen tapahtumia ollut selvitetty, mutta sehän ei estänyt toteamasta että oikein oli toimittu. Sosiaaliosastonkin mielestä oli menetelty aivan oikein. Tekemääni ilmoitukseen sen viattoman tytön kohtelusta, että lastensuojelu ei tutkinut eikä järjestänyt jälkihoitoa tytölle, vastattiin etten voi valittaa hänen puolestaan koska en ole hänen edustajansa.

Otin tyttäreni pois tuommoisesta kyläkoulusta, jossa takahuoneeseen raahaamista pidettiin oikeana. Mynämäen koululaitos kieltäytyi hyväksymästä koulunvaihtoa eikä antanut muuta paikkaa, joten pyysin apua Vehmaan kunnalta. Puolitoista vuotta ajoin yötyön jälkeen tyttären Vehmaalle kouluun, otin parin tunnin torkut, sitten koulusta haku. En muista tuosta ajasta juuri muuta kuin unenpuutteen. Joskus piti ottaa monet torkut kesken ajon että pystyi ajamaan perille. Lopulta Mynämäen kunta taipui ottamaan tytön kirkolle kouluun.

Että tiedoksi, Suomessa pikkutytöt ovat miesjoukkojen käytettävässä jos poliisi haluaa, kunhan siellä ei ole poliisikuulustelu vaan jotain muuta. Minulle ei siis läähinhallitus viitsinyt selvittää mitä muuta oli meidän tytön tapauksessa ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti