torstai 9. heinäkuuta 2009

Jos tulet kotiin ja lapsiasi ollaan viemässä...

Poliiseita ja sosiaalihenkilöitä puolustellaan ahkerasti liftariäidin tapauksessa.

Onkohan näillä puolustelijoilla omia lapsia?

Mitä he ajattelisivat, jos olisivat tulossa töistä tai kaupasta ja kotona ovatkin sossut ja poliisi kiikuttamassa lapsia autoon. "Ai naapuri/opettaja/ex-anoppi on tehnyt lastensuojeluilmoituksia äidin oudosta käytöksestä ja kännäämisestä? Mutta enhän minä ole koskaan kännännyt! Lapset ovat siistejä ja käyttäytyvät hyvin joka paikassa, ei niissä ole mitään vikaa!"

"Selvitetään sitä sitten, tästä saatte päätöksen lasten kiireellisestä sijoituksesta, voitte seuraavana arkipäivänä tehdä vaikka kantelun jos haluatte", sanovat sossut. "Lapset menevät nyt lastenkotiin."

Noin voi käydä tässä maassa kenelle tahansa normaalille, lapsistaan huolehtivalle vanhemmalle. Ja näin myös monille käy, eikä silloin heru apua mistään, siinähän pyörit tyhjässä kodissa ihmettelemässä että tämä ei voi olla totta. Osa ystävistä kääntää selkänsä, jotain vikaa sinussa on koska ei keneltäkään lapsia viedä ilman painavia syitä. Sosiaalitädellä ei ole mitään pelkoa siitä, että tekisivät aiheettoman huostaanoton koska siitä ei seuraa mitään. Lapset saattavat olla lastenkodissa viikkoja kunnes hallinto-oikeus varsinaisessa huostaanottokäsittelyssä palauttaa heidät.

Sosiaalihenkilöiden papereista ei usein löydy mitään havaintoja että lapsissa tai huolenpidossa olisi ollut vikaa. On vain "oltu huolissaan" , " ja kun on tullut niitä ilmoituksia".

1 kommentti:

  1. Ystävättäreni suom.-ugr. maahanmuuttaja ei suostunut etsimään väliaikaista asuntoa remontin ajaksi - ja vuokranantajalle tuli lisäkustannuksia aikataulusyistä. Vuokrantaja kosti ja teki lastensuojeluilmoituksen huutamisesta tai jostakin...(lapsi on kehitysvammainen hirveän iso ja kovaääninen). Seurauksena sosiaalitädin säännöllinen tupatarkastus (vaatekaappeihin ym.) ja mm. kehotus luopua useammista takeista ja tyytyä vain yhteen sillä perhe nautti toimeentulotukea, niinpä äiti ei saa tuhlata useampiin takkeihin (kirpputorilta), kun ei mitään oikeaa huomautettavaa löytynyt. Ja kuinka olisi, kun kyseinen tarmokas nainen vielä vapaaehtoistyönäkin huolehtii niin järjestönsä tilojen puhtaudesta kuin kotimaansa orvoista.

    ystäväsi Minna

    VastaaPoista