torstai 9. heinäkuuta 2009

9.7. Normaalia?




Jaamme keskiviikkoisin ja lauantaisin ilmaisjakeluita, se on Rallamaijan ja Mirumarun kesätyötä. Olen Jylyn kanssa kuskina. Jyly saa vähän vaihtelua korvessa nuhjaamiseen kun ollaan liikkeellä ja nähdään koiria, autoja, Aurajoen laivoja... Itsekin pääsen kirppareille lasten lajitellessa.




Tästä se alkaa, lajittelusta ja niputuksesta liikekeskuksen seinustalla minne tuotteet on jätetty meitä varten. Kuvassa Jyly nauttii mansikan sisustaa jälkiruuaksi kun pilttipurkista on maissiateria popsittu. Kuvat saa isoksi niitä napsauttamalla. Rallan mustelma ei liity Loimaan poliisiin :) )

Onko tämä normaalia? Pitäisikö poliisin viedä vauva sosiaalitädeille?

2 kommenttia:

  1. Sä oot hyvä kyseenalaistamaan eli katsomaan asioita useammasta näkökulmasta. Ihmiset tyytyvät helposti siihen, että he muodostavat käsityksensä valmiin mallin mukaisesti, tutkimatta itse asiaa olleenkaan. Heidän käsityksensäkin ovat siis jo ennalta valmiita, eivätkä liityä enää itse kohteeseen välttämättä mitenkään. Tuollaista asenteellista ei voi kutsua älylliseksi, eikä varsintaan älyllistäväksi.

    Just tuosta, mistä nyt kirjoitat, on pitkälti kyse, kun lastensuojelutyötä tehdään. Sosiaalityöntekijät ja muu virkakoneisto ja suuri tietämätön yleisö ovat yllättävän himokkaita luokittelemaan ilmiöitä, joihin ei ole perehdytty vähäänkään. Sellaisten ihmisten kanssa on muuten äärettömän vaikea edes keskustella asioista. Miten voi käydä dialogia ihmisen kanssa, joka syöttää omaa poliittista propagandaansa ja uskovaista omistautumista yhdelle totuudelle, joka on hänen mielestään ainoa mahdollinen?

    Jos muuten olisit mies, lapsesi isä, sinua pidettäisiin Suurena Sankarina. Pärjäät yksin lapsikatraasi kanssa, ja vieläpä harrastat heidän kanssaan aktiivisesti ja innostuksella kaikenlaista. Ihmisten mielestä olisi ollut vain hirveän hellyttävää, jos olisit miehenä ollut liftaamassa pienen vauvasi kanssa. "Onpa söpöä, että tuolla isällä on pikku vauveli tuolla tavalla olkapäällä... Kyllä nykyisät osaavat olla helliä ja empaattisia! Kaikkeen he ovat valmiita ottamaan vauvansa mukaan! Kuinka hyvän isän hoivissa tuo pikkuinen saakaan olla..."

    Verrataanpa liftauksesi - ja aivan erityisesti kriitikon taitojesi - herättämää keskustelua mediassa (kuten netissä) Paavo Salosen tapaukseen. Hän rikkoi naapurimaan lakeja moneen kertaan, häiritsi kahden naapurimaan ulkopoliittisia suhteita, toimi hiukan viheliäisesti poikansa venäläistä äitiä kohtaan ja teki kaiken vieläpä hyvin suunnitelmallisesti, mikä kai lisää tapauksen raskautta rikosoikeudellisesti. Suomalaiset eivät liene kyseenalaistaneet Paavo Salosen sankaruutta sekuntiakaan.

    Pitää muistaa, että lapsen äidillä Rimma Salosella oli silloin vielä yksinhuoltajuus, kun hän vei poikansa Venäjälle. Käräjäoikeus määräsi yhteishuoltajuuden vasta myöhemmin, kun äiti ja poika olivat jo häipyneet Suomesta.

    Kyllä kannattaisi olla mies!

    VastaaPoista
  2. Jos olisit mies, sinulla ei olisi lapsiasi. Ne olisivat äideillään.

    Voiko tätä femakkojen tasa-arvopaskaa vähentää näistä aiheista kun se ei liity mitenkään asiaan?

    VastaaPoista