keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

29.7. Loimaan "lastensuojelun" sekavat esitykset

Loimaan kaupunki toimitti asianajajan pyynnöstä Loimaan sosiaalipäivystyksen tapahtumaraportin.

Siinä esitetään väkivaltainen äiti, on "puristanut vauvaa kovaa kainalossaan". Poliisin kertomaa, koska tuo raportin kirjoittanut koulunkäyntiavustaja Eeva Tiainen ei itse ollut liftauspaikan lähelläkään.

Eeva Tiainen kirjoittaa, että äiti uhkaili häntä ja poliisia. Ei, se ei ollut uhkailua vaan lupaus: "vauvani rääkkääminen selvitetään ja mitä pitempään se jatkuu, sitä pitempään selvitellään".

Jylyn hoitokassissa oli 5 tai 6 vaippaa. Eeva Tiainen kirjoittaa raportissa että äidin kassissa oli 2 kpl vaippoja. Eeva Tiaisen lastensuojeluilmoituksessa Turun sosiaalipäivystykseen äidillä ei ollut vauvalle vaippoja enää ollenkaan. (Lastensuojeluilmoitus)

Ja tämä nainen väittää MINUN olleen sekaisin!

Ainoa selkeästi tosi syytös on se että vauvalle ei ollut vesipulloa. Miksi olisi ollut, tämä 8,5 -kiloinen imetysvauva latki litran äidinmaitoa päivässä ja päälle vetiset puurot ja pilttisoseet, sai nestettä yli 10 % painostaan päivässä! Ei sen päälle enää vettä tarvitse eikä huoli.

Tiainen unohti hassusti mainita imetyksestä lastensuojeluilmoituksessa kuten tässä raportissakin, ja siitä että katkaisi imetyksen.

Loimaan kunta antoi hienon vauvani höpsäkän hoiviin, joka ei osaa hoitaa vauvoja eikä ymmärrä niiden tarpeita! Kuten vauvan hillitön rääkyminen poliisiasemallakin osoitti. Se vauvan hätä, jonka muistaminen vieläkin oksettaa kun en putkaan heitettynä saanut Jyly-parkaa auttaa. Eikö Loimaan kaupungilla tosiaan ole ketään lastenhoitotaitoista käytettävissä kun pitäisi auttaa väkivaltaisesti kohdeltua viatonta vauvaa?

Lastensuojelulaki velvoittaa kunnan järjestämään lastensuojelun, mm. turvaamaan mahdollisuuden saada ymmärtämystä ja hellyyttä sekä iän ja kehitystason mukaisen valvonnan ja huolenpidon. Sen sijaan Loimaan kaupunki rääkkäsi vauvaani.

Tapahtumaraportti on aika vaisu esitys verrattuna siihen ilmoitukseen, minkä Tiainen kehitti lastensuojelupäivystykselle. Siinähän äiti poukkoili tielläkin vaarantaen lapsen, tässä raportissa semmoista ei mainita. Ehkä siksi, että semmoista ei tapahtunut...

Toimintaraportti s. 1 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti