tiistai 21. heinäkuuta 2009

21.7. Eeva Tiainen ja perätön lastensuojeluilmoitus

Eeva Tiainen otti liftariäidiltä viedyn vauvan huostaansa ja teki Turun sosiaalipäivystykselle lastensuojeluilmoituksen:
"Eeva Tiainen kertoo, että poliisi ottanut kiinni Tarja Metsäjätin jolla ollut pieni vauva sylissään. Tarja on liftannut autoilijoiden kyytiin ja muutenkin poukkoillut tiellä huolestuttavasti. Hätäkeskukseen oli tehty äidistä ja vauvasta useita ilmoituksia. Äiti oli ollut hyvin aggressiivinen ja ei suostunut aluksi kertomaan vauvan nimeä. Äiti lähinnä keskittyi väittämään poliisin käyneen häneen käsiksi. Äiti ohjattu Vakka-Suomen sairaalaan aggressiivisuuden ja sekavuuden vuoksi ja sinne hän lähti vapaaehtoisesti. Vauva Jylyn Äidillä ei esim. ollut vaippoja vauvalle eikä vesipulloa vauvan juottamista varten helteisenä päivänä. "

"Lääkäri teki Jyly Metsäjätistä lähetteen TYKS:an lastenklinikalle, koska epäili Jylyn mahdollisesti kuivuneen ilman juotavaa ja koska äiti sanoi poliisin pahoinpidelleen vauvaa."

Lastensuojeluilmoitus: s. 1 2 3 4 5 6 7 (Aseta hiiri tekstin päälle ja paina alakulmaan ilmestyvää kuvaketta saadaksesi tekstin normaalikokoon.)

Onneksi olemme Suomessa ja vauva pelastettiin äidiltä joka oli selvästikin sekaisin kuin seinäkello, vaarantaa lapsen juoksentelemalla autojen seassa tiellä, ei huolehdi vauvan perustarpeista yhtään pätkää! Ja yritti salata henkilöllisyyden, ei varmaan ollut puhtaat jauhot pussissa!

Vai mitenkäs ne faktat taas olivatkaan...

1. Asianajaja on saanut tallenteet "useista" hätäkeskukseen tulleista soitoista. Toisessa naispuolinen soittaja epäili että saattaa olla ihan hölmö soitto mutta joku nainen liftaa vauvan kanssa, kaikki näyttää kyllä olevan ihan ookoo mutta soitti kuitenkin. Toisessa miespuolinen soittaja ihmettelee kun liftareilla ei ole ollenkaan matkatavaroita vaan pelkkä kaukalo, pitäisi ehkä tarkistaa onko vauva oma.

Siis mitä poukkoilua? Ei mitään vaan täysin normaalia ja asiallista liftaamista! Hätäkeskuksen soitot tallenteesta purettuina täällä. Vauvan kirkkaanoranssi-keltainen varustekassi oli onnistunut jäämään näkymättömiin turvaistuimen taakse.

2. Vauvaparan mahdollinen kuivuminen helteisessä säässä. Oli leppeä kesän alkuilta, melko pilvistä, vain muutaman hetken lämpötila kävi hellerajan yläpuolella. Vauva ja äiti olivat lähteneet matkaan Turun Kupittaalta klo 15, poliisien käydessä käsiksi klo 17 jälkeen he olivat olleet ulkosalla reilun tunnin. Äidinmaito vauvalle oli visusti mukana. Eeva Tiaisen lastensuojeluilmoitukseen keksimä "kuivumisepäily" epäuskottavuudessaan täysin naurettava. Tyksin papereissa siitä ei mainita mitään. Loimaan seudun säätila 1.7. klo 16-18 Ilmatieteen laitoksen Jokioisten mittauspisteestä.

Vauvahan oli erinomaisen terve ja hyvässä kunnossa, ks. Tyksin raportit: s. 1 2 3 4


3. Ei vaippoja vauvalle? Tyksin hoitaja listasi pyynnöstä vauvan hoitokassin sisällön. Vaippoja oli enää vain yksi, koska toinen Jylyn siskoista ei ollut huomannut hoitohuoneessa sairaalan vaippoja ja oli vaihtanut vauvalle omia vaippoja kassista. Mutta yksi vaippa oli kuitenkin edelleen! Listaus.


4. Vauvan nimen salaaminen: Eeva Tiainen kysyi putkan oviluukusta vauvan nimeä. Vastasin että "noilla poliiseilla on kaikki tiedot paperilla mutta nyt pitää huolehtia vauvasta, hän on aivan shokissa!" Eeva Tiainen ärähti että "Jaaha, tämä ei tee minkäänlaista yhteistyötä!" ja luukkua alettiin sulkea. Aloin kiireesti luetella lapsen henkilötiedot (jotka siis olin ilmoittanut paikalla oleville poliiseille ja ne oli tarkistettu poliisiauton päätteellä Väestörekisterikeskuksesta). Sitten luukku pamahti kiinni. Eeva Tiainen kävi vielä pitkän ajan kuluttua kysymässä "onko vauva äidinmaidolla". Muuten hän ei suostunut puhumaan kanssani lainkaan vauvasta eikä muusta.

5. Sekava ja aggressiivinen äiti. Loimaan terveyskeskuslääkäri ei nähnyt sekavaa eikä aggressiivista naista, ei myöskään äitiä suljetulle osastolle vienyt ambulanssikuski. Uudenkaupungin psykiatrisen osaston psykiatri näki tutkimuksessaan ihan normaalin ihmisen.
Loimaan tk s. 1 2, ambulanssiraportti ja -muistio, Uudenkaupungin psykiatrian osaston lausunto s. 1 2.

Olen jakanut lehtiä kaikissa kaupunginosissa enemmän kuin kukaan joutumatta minkäänlaisiin uhkatilanteisiin. En ole ottanut tarjolla olevaa kaasuasetta koska mielestäni ihmisten kanssa tulee toimeen jos haluaa. Jalkapallokatsomossa, jossa monet purkavat aggressioitaan, olen ollut hyvin rauhanomainen kannattaja. Lausunto.
(Yksityishenkilöiden lausunnoissa internetissä nimet peitetty.)

"Sekavaksi" ihmiseksi sain asioita hoidettua erinomaisen hyvin: sisaret Jylyn tueksi Tyksiin osastolle, vaikka osastolla ei normaalisti saanut olla omaisia yöaikaan. Järjestin psykiatrin lausunnon itselleni seuraavana päivänä, vaikka lastensuojelu ei suotunutkaan sinä päivänä sitä lukemaan eikä edes puhumaan kanssani. Hankin muitakin lausuntoja seuraavan päivän huostaanottopalaveriin. Kahden lehden toimittajat ja kuvaajat. Sisarusten vahtivuoron vaihto Tyksiin 50 km päähän kotoa. Estin sosiaaliviranomaisten päättämän vauvan riepottamisen vastaanottokotiin. Normaalit kotiasiat kuten hevosten heinien niitto. Ja tämä kaikki sen jälkeen kun joukko isoja miehiä oli käynyt väkivaltaisesti minun ja vauvan kimppuun, vauva viety enkä saanut häntä edes tavata... Ei, sekavuus ei ole minun lajini, ei Loimaalla eikä muuallakaan.

Oliko Loimaan sähkötalossa liftauspysäkin kohdalla ehkä ollut jokin kaasuvuoto, joka olisi sekoittanut hetkellisesti äidin pään? Onko Eeva Tiainen niin kova ammattilainen, että pystyy tekemään psykologisen arvion henkilöstä putkaluukun kautta keskustelematta edes henkilön kanssa?

Tuskinpa vaan. Aggressiivisuus löytyy tasan siitä porukasta, joka käy käsittämättömästi äidin ja pikkuvauvan päälle. Ja edelleen kysyn, että miksen Jyly Metsäjätin huoltajana ole saanut kutsua kuulusteluun todistajana, miksei asianajajani ole saanut tietoa että tuolla tavalla psyykkisesti epävakaat poliisimiehet ovat tutkinnassa ja pidätetty virantoimituksesta? Onko tämä oikeusvaltio Suomi, jossa ihmisoikeustilanne pitäisi olla EU-kunnossa?

Ja olennaisinta Eeva Tiaisessa: Minkälainen ihminen käyttää väärin virka-asemaansa perättömään lastensuojeluilmoitukseen vieden pieneltä vauvalta äidin hoivan? Halusiko hän sulan hattuunsa kiireellisen huostaanoton tekemisestä?

En halua edes tietää Eeva Tiaisen sairaita motiiveja. Mutta kun asiat on selvitetty, pitää Eeva Tiaisen virkatiedoissa olla merkintä: "2009 perätön lastensuojeluilmoitus joka johti vauvan kiireelliseen sijoitukseen ilman äidin tapaamisoikeutta."

Eikä tuon Eeva Tiaisen pidä olla enää missään tekemisissä lasten asioiden kanssa!

4 kommenttia:

  1. Tällasia ne just on. Sanomiset ja tekemiset muuttuu matkan varrella kymmeneen kertaan, totuuspohjaa ei ole missään tai sitä ei ainakaan viitsitä selvittää. Pieni ihminen on voimaton koneiston käynnistyessä.

    Toisaalta sinä olet osoittanut sen, että vääryyden tapahtuessa, kun kaikkensa laittaa peliin, asiat alkavat taas luistaa. Mutta silti tällaista ei pitäisi pystyä tapahtumaan. Ymmärrän, että poliisi tuli paikalle kysymään onko kaikki ok, mutta sen jälkeen meni metsään kyllä aivan kaikki mikä mennä voi.

    VastaaPoista
  2. Sinä olet Johanna valtavan perinpohjainen! Paneutuminen on hyvä piirre, mutta en ole koskaan ajatellut, että sinulla olisi uskottavuusongelma. Kyllä sinua uskotaan ilman kovaa todisteluakin, kertomuksesi ovat kaikessa ihmeellisyydessäänkin ihan todentuntuisia - vaikka yhteiskunnan pimeistä puolista raportoitkin.

    Sinun ja monien muiden kaltaistesi (kaltaisiemme) ongelma on se, että vaarannat status quon. Keikutat siis venettä, jonka suomalaiset haluavat pitää peilityvenessä vedessä. Ei siis virrassa, vaan seisovassa vedessä. Veneen keikuttajia pelätään, vaikka heidän tiedetäänkin puhuvan totta. Minä uskon, että suomalaiset ovat perin fiksuja, että oivaltavat paljon vääryyttä tapahtuvan. Mutta suomalaisen ongelma on se, että näitä kohtuuttomuuksia ei saisi myöntää ääneen. Ehkä tällainen pakonomainen konsensushenki on pienten, reunalla olevien, syrjässä elävien kansojen ongelma.

    VastaaPoista
  3. Ai niin, poista otsikosta vai-sanan jälkeen käyttämäsi ilmaisu. Saattaa Eeva Tiainen hermostua. Käytä jotain toista, hm... sovinnaisempaa nimitystä. (Mistään muustahan hänellä ei ole tässä bloggauksessa aihetta hermostua...)

    VastaaPoista
  4. Kuuntelin lukkojen takana juoppoputkassa kun´tyytyväisenä sylistäni revitty vauvani rääkyi. Suojelikö Eeva Tiainen häntä vai rääkkäsikö?

    Sanavalinta on täysin harkittu koska 5 kk ikäisen Jylyn kohdalla ei välimuotoa ole.

    VastaaPoista