tiistai 7. heinäkuuta 2009

Toisella foorumilla Nimimerkki Oili kirjoitti että huostaanottoja pitäisi tehdä paljon enemmän. Hän on perhetyöntekijä ja näkee niin paljon kamaluuksia... Ja että on vanhempia jotka eivät ajattele lasta vaan vievät jopa vauvan jalkapallo-otteluun...

Vastasin hänelle:

Ihmisten ei pitäisi hakeutua tehtäviin, joissa henkinen kantti ei riitä. Olen itse touhunnut paljon eläinsuojelussa, "jossa näkee niin kauheita ja ihmiset ovat niin pahoja" ja näyttää aika monien eläinsuojelijoiden päässä heittävän häränpyllyä. Itse näin vain ihmisiä, jotka eivät pystyneet huolehtimaan itsestään eivätkä sitten eläimistäkään, en yhtään jolla olisi ollut piru sarvet päässä. Samoin hurskastellaan liftaamisen ja känniläisten vaarallisuudesta. Olen liftannut satoja tuhansia kilometrejä Suomessa ja ulkomailla ja olen jakanut 10 vuotta lehtiä känniläisten joukossa Turun kaikissa kaupunginosissa. Ikinä ei ole kukaan käsiksi käynyt ennenkuin Loimaalla, valtion työpuvuissa.

Ennenwanhaan oli kaikki paremmin - vauvat käärittiin kapaloihin missä olivat kuin kohdussa, tai sitten laitettiin vasikankarsinaan kun äiti teki töitä, oli pakko. Voi noita ressukoita nykylapsia jotka raahataan tien varteen, selitetään "tuolta tulee punainen auto, nyt tulee IIIISO rekka!". Pahimmillaan nukkuvat sitten olkapäällä siinä kun eivät halua mukana olevassa turvaistuimessa olla. Hei haloo!

Olen saanut jalkapalloporukasta lausunnon:"Olen tuntenut Johanna Metsätähden (virhe nimessä) noin 1½ vuotta. Olemme tavanneet myös hänen viisi lastaan usein. Äidin ja lasten suhteet ovat normaaleja vanhemman ja lasten välisiä suhteita, vaikka itsekin usean lapsen vanhempana tekisimme jotain eri tavalla. Jylyn tapasimme ensimmäisen kerran viiden päivän ikäisenä ja sen jälkeen parisenkymmentä kertaa jalkapallokannattamisen merkeissä. Jyly on peleissä pääsääntöisesti äitinsä sylissä välillä kannattajien joukossa, välillä hieman syrjemmällä. Jyly ei oikeastaan itke koskaan. Hän nojaa äitinsä olkapäähän tyytyväisenä. Ainoa asia, johon olemme kiinnittäneet 5 kuukauden aikana huomiota, on vauvan päähineettä oleminen... Kaiken kaikkiaan Jyly vaikuttaa hyvin hoidetulta vauvalta, jonka on paras olla äitinsä hoivissa..."

Jos lähdetään esittämään mielipiteitä toisten ihmisten elämäntapoja ja lastenhoitoa ja siitä tehdään lastensuojelua niin sehän on loputon suo eikä moni lapsi enää asuisi kotonaan vaan sijoitettuna. Siksi lastensuojelutoimet perustuvat lastensuojelulakiin - tai YLEENSÄ perustuvat, joskus valitettavasti aloittajan tapaiset henkilöt onnistuvat iskemään. Aloittaja, sinun henkinen kapasiteettisi ei riitä toisten ihmisten lapsista huolehtimiseen ainakaan yleisellä tasolla. Ymmärtäisit pitää akkamaiset ajatuksesi ominasi, pese pyykkiä ja työnnä lusikkaa vaan suuhun. Ja toivo ettei kukaan ajattele että syötätkin ihan väärää ruokaa ja tee lastensuojeluilmoitusta.

Hirveän vähän lapsia sosiaalistetaan viemällä erilaisiin paikkoihin ja hirveän vähän lasten kanssa ollaan vapaamuotistesti yhdessä. Rutiinit ja työ vievät ajan ja sitten lapsi välillä heitetään harrastepakettina johonkin kerhoon tai valmennukseen. SE on pääasiallinen ongelma, eivät ihmiset jotka kuljettavat hyvin hoidettuja ja tyytyväisiä lapsia mukanaan vaikka sitten "epäsopivissa" paikoissa. Kansanluonteemme on metsäläisen tasolla, ihmiset pelkäävät itseään ja toisiaan ja yrittävät näyttää hyviltä vaatteilla ja isoilla autoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti