torstai 9. heinäkuuta 2009

Poliisiin on petytty ennenkin VOL 1

Tapaus 1:Eräänä talvisena myöhäisiltana vuosituhannen alussa saavuimme kotiin perheleiriltä. Aloimme purkaa tavaroita mutta lapset ryhtyivät ihmettelemään kun olohuoneen lattioilla oli tavaroita... Pian havaittiin että kotonamme oli käynyt varkaita.

Lasten kaikki henkilökohtaiset arvotavarat oli viety tyynyjenkin alta, CD:t, keräilykortit ym. Soitimme poliisille ja nostimme nopeasti autosta leiritavarat.

Kun poliisi aikanaan saapui, tiesimme jo mistä oli kotiimme tultu, raolleen jääneestä pikku tuuletusikkunasta josta aikuinen ei mahtuisi. Ikkunalla ja takapihalla oli kanganjäljet ja lapseni olivat varmoja siitä, kenen kengänjälki se oli. Toinenkin tekijä arvattiin.

Poliisi kävi sen toisen tekijän kotona ja tulivat kertomaan että poika vaikutti viattomalta, oli loukkaantunut syytöksistä. Kenganjälkitytön kotiin eivät suostuneet menemään häiritsemään iltamyöhällä. Poliisit sanoivat että kirjaavat tapauksen, vakuutusyhtiöltä voi sitten yrittää jotain saada. En hyväksynyt sitä, että varkaita ei otettu kiinni mutta kun eivät suostuneet niin eivät. Poliisien lähtiessä minulla oli jo kiire lehtiä jakamaan.

Kun lähdin töihin klo yhden jälkeen, lapseni lähtivät lähimetsiköihin etsimään tavarakätköä. Se kuitenkin löytyi vasta aamulla. Iso järjestelmäkamera oli märkänä räntäsateessa ja sen viattomana loukkaantuneen pojan hanskat + pipo sen vieressä ja myös kassikaupalla kastunutta tavaraa kotoamme.

Soitimme poliisit uudestaan ja johan poika myönsi. Pojan kaverit toivat tavaraa takaisin, saamatta jäi mm. taskutietokone ja puoli kiloa hopeamarkkoja.

Poliisipa ei jättänyt asiaa siihen vaan teki lastensuojeluilmoituksen. Koti oli sotkuinen, lattioilla oli tavaraa ja portaatkin olivat täynnä tavaraa.

No olihan lattioilla tavaraa kun varkaat olivat vetäneet kaapeista suoraan alas tavaraa joka ei ollut kelvannut. Portaissa oli juuri autosta nostetut leiripakaasit - ei mitään muuta.

Valitin poliisista lääninhallitukselle. Tein laskelman takaisin saatujen tavaroiden jälleenhankinta-arvosta, tuhansia markkoja siitä tuli. Lääninhallitus totesi poliisin toimineen asianmukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti